Om oss

Villrosen Steinerbarnehage ble startet i 1989. Den eies og drives av Judith Sørvik og Frode Gjerstad. Barnehagen holder til i et gammelt trehus fra 1920 som ligger i Hinna sentrum.  Vi hadde en større oppgradering ute og inne i 2007-2008 og fremstår i dag som ”moderne gammel”: vi har forsøkt å ta vare på husets sjel, men samtidig har vi tilført en del nye elementer som har gjort driften av barnehagen enklere.

 

Vi har plass til 24 barn. Vi har funnet det praktisk å dele barnegruppen slik at de største barna er nede, mens de minste er oppe. Denne inndelingen er ikke statisk, men er hele tiden gjenstand for endringer gjennom at noen av de store kommer på besøk oppe. Således blir de yngste gradvis fortrolige med de store. Og de største av de små, går iblant ned til de store og får være med på noen av deres aktiviteter for eksempel eventyr, musikk eller måltider. Det gjør overgangen til de stores avdeling lettere.

 

Vår beliggenhet gjør at vi enkelt kan benytte turområdene i Sørmarka og Hinnastranden. Når vi går på tur, gjør vi det i mindre grupper, for det meste uansett vær! Turene ut i naturen gir rom for mye undring og for stor fysisk aktivitet.

January 24, 2011 | Comments Closed