Mat

Her er oppskriftene vi bruker i barnehagen. Villrose Brød:

3 stykk.
  • 1 kg økologisk hvetemel
  • 3 dl økologisk rugmel
  • 1 dl økologisk sammalt hvete
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 tsk sukker
  • 1 pakke tørgjær
  • 8 dl lunka vann
  • 1 dl olivenolje
Bland sammen alt det tørre. Rør rundt. Varm vannet til ca 37 grader. Grav en grop i melet, og hell i vannet. Ha i oljen til slutt. Elt deigen til den er smidig. Dekk med ett klede og la den heve til dobbel størrelse. Elt deigen en gang til og del i tre like deler. Smør tre brødformer med olje og legg i brødene. Sett ovnen på 200 grader.
Sett brødformene på rist og la dem heve på toppen av komfyren i ca 25 minutter. Stek nede i ovnen i 42 minutter på 200 grader. La brødene hvile i 10 minutter etter steking. Om brødene føles litt “våte” under, etter steking, snu dem gjerne på hodet på risten og la dem steke 2-3 minutter uten form. Server med smør og brunost.
December 20, 2010 | Comments Closed